Meritve za nedrček

Preden začnete opravljati meritve za nedrček, se zavedajte, da še tako dobra meritev ne more biti boljša od vaših izkušenj. Če ste do sedaj nosile določeno številko nedrčka in vam ta ustreza, se ne obremenjujte s tem, da na podlagi meritev določena velikost ni enaka velikosti, ki jo nosite sicer. Vse smo si različne in tako nam tudi ustrezajo različne velikosti.


Izmerite si 3 obsege označene na sliki, nato pa uporabite spletni obrazec, ki vam bo izračunal ustrezne oznake velikosti.

Evropske številke, ki jih uporabljamo pri nas, so označene z EU/JAP.

Preizkus nedrčka

Nedrček si nadenemo nase in si dojki popravimo tako, da ju privzdignemo navzgor in navznoter, da se nato lepo usedeta v košarici. Sprednji del nedrčka, kjer se stikata obe košarici, se mora dotikati kože - če štrli stran, nedrček ni prave velikosti. Naramnice nastavimo tako, da niso niti ohlapne, niti se nam ne zarežejo v kožo na ramenih (po vsakem pranju ponovno preizkusite, ali so naramnice pravilno nastavljene, saj se med samim nošenjem ali pranjem lahko razrahljajo).

Nakup prvega nedrčka

Za prvi nakup priporočamo izbiro topa, ali nepodloženega nedrčka. V primeru da je oprsje že dovolj veliko, pa priporočamo košarico glede na želje in meritve, ki so navedene v zgornji tabeli. Za nasvet nam lahko tudi pišete na naslov: info@hlackezamacke.si

Meritve za hlačke

Meritve izvajajte na golo kožo, na najširšem delu bokov.

konfekcijska številka 34 (XS)36 (S) 38 (M)40 (L)42 (XL)44 (XXL)
obseg bokov (cm)889296100104110